Rotaryclub Antwerpen-Oost: door vriendschap, inzet voor anderen

De organisatie

Rc Antwerpen-Oost maakt deel uit van het nieuwe District 2140 van Rotary International, de allereerste serviceorganisatie in de wereld, met meer dan 35.500 clubs en bijna 1,25 miljoen leden.

De club

Onze leden zijn vrouwen en mannen uit de zakenwereld en vrije beroepen die hoogstaande ethische normen hoog in het vaandel dragen.

Samenkomsten

Elke week komen wij samen om te luisteren naar interessante sprekers, om te praten over boeiende onderwerpen, maar ook om te lachen, te delen, te leren, te beleven, te genieten … in Rc Antwerpen-Oost staan vriendschap en samenhorigheid centraal.

Door vriendschap ons inzetten voor anderen

Het is dankzij en via deze vriendschap dat wij onze betrachting kunnen waarmaken: het leven van mensen verbeteren die het minder goed hebben dan wij. En dat kan gaan over grootse en evenzeer over kleine dingen. Rotary staat op het punt polio in de wereld uit te roeien, een ongeziene prestatie op wereldschaal, waar elk jaar vele duizenden Rotariërs aan deelnemen. Maar Rotaryclubs zoals de onze steunen dag in dag uit in hun omgeving ook vele kleine lokale projecten.

Jaarthema

Dit jaar is het jaarthema van Rotary “create hope in the world”!

Rotary wil via humanitaire hulp en communicatie mee de hoop herstellen dat de wereld kan genezen van destructieve conflicten. Vrede is de grond waar hoop wortel schiet.

Ook moeten Rotariërs hoop bieden aan degenen die te maken hebben met geestelijke gezondheidsproblemen, een crisis die nog verergerd werd door de COVID-pandemie.

Rotariërs willen ‘people of action' zijn, en daarom zetten zij zich dit jaar extra in voor de verbetering van deze zorg.    

Het unieke Rotarygevoel

Door het unieke samenspel van vriendschap en het zich inzetten voor anderen, is het Rotariër-gevoel bijzonder én een onvergelijkbare beleving.

Een Rotariër hoeft zich nooit alleen te voelen, waar hij zich ook bevindt, heeft hij of zij toegang tot elke Rotaryclub. Vrienden, direct in de buurt of waar ook ter wereld … een geruststellende gedachte.

Iets teruggeven?

U wilt meer weten over Rotary en onze club? U wilt iets teruggeven aan de maatschappij en tegelijk uw professionele en sociale ambities verder ontplooien?

Stuur vrijblijvend een e-mail: dhauwe.etienne@gmail.com of rotary.antwerpenoost@gmail.com

Meer info vindt u op Rotary International en op onze leuke facebookpagina